Volledige ondersteuning tijdens de overstap

Een eigen onderneming starten is makkelijker als je een team van Experts klaar hebt staan om je te ondersteunen. Het is ons streven om je hierin zo goed mogelijk te begeleiden en support te bieden waar jij dat nodig hebt. Zo begeleiden we je in dit gehele traject van A-Z en nemen je werk uit handen. We onderzoeken waar jouw winkel het beste gevestigd kan worden, helpen bij het vinden van een geschikt pand, we dienen financieringsaanvragen in, voeren gesprekken met de banken, maken een opzet van een winkelplan en begeleiden winkelverbouwingen. We bieden ondersteuning bij het aannemen van personeel, geven advies bij personele vraagstukken, ondersteunen met lokale marketing en zorgen voor een goede inkoop van producten, zodat we de beste aanbiedingen en acties hebben. Op het gebied van winkelautomatisering richten we alles voor je in, zodat je direct aan de slag kunt met de verkoop. En natuurlijk alles wat er nog meer komt kijken bij de overstap naar Expert en daarna.

 

Service

De afdeling Service faciliteert de landelijke processen, zodat jij de beste dienstverlening en service aan de klant kunt geven. Voor de afwikkeling van reparaties en garanties werken we samen met een landelijke partner die ons volledig ondersteunt in het servicetraject. Door een slimme koppeling tussen de systemen kan een reparatie in VMSII worden aangemeld, bijgehouden en afgemeld. Je hebt direct inzicht in alle lopende servicezaken en je kunt direct zien waar en hoe lang de lopende reparaties onderweg zijn. Ook hebben we landelijke serviceafspraken met onze merken gemaakt en monitoren we continue of het gewenste niveau gehaald wordt. We geven extra ondersteuning aan de dienstenverkoop, door middel van landelijke pakketten en POS-materiaal.

 

Formulebeheer & winkelverbouwingen

Onze winkels worden ingericht volgens het Expert winkelmodel. We zijn voortdurend bezig om dit winkelmodel verder te ontwikkelen, zodat er een goede en toekomstbestendige winkel blijft bestaan. Denk hierbij aan nieuwe presentatievormen, maar ook het winkelsysteem als totaal. Heb je plannen om je winkel te verbouwen? Of wil je een gedeelte van jouw winkel efficiënter inrichten? We denken mee over je winkelontwerp, maken een winkelplan/schets en een begroting op maat en begeleiden winkelverbouwingen. Je krijgt advies bij de winkelinrichting en –presentatie. En je kunt gebruik maken van onze autobeletteringservice voor elk merk en type auto of bus.

 

Opleidingen & trainingen

Verkopen is een vak en eigenlijk ook wel topsport. Wij vinden het niet alleen belangrijk om de verkoopvaardigheden te trainen, maar ook het totale Expert (diensten)pakket. Zo hebben we een uitgebreid trainingsaanbod voor zowel de Expert ondernemer als de Expert medewerker. Ook e-learning maakt onderdeel uit van ons programma.

 

Marketing

Elke week valt er een folder bij de consument op de mat en een e-folder in de digitale postbus. We investeren in online campagnes en vindbaarheid via Google (SEO, SEA en Google Shopping) en social media. We maken tv- en radiocampagnes, adverteren in print en zorgen voor instore winkelcommunicatie. Ook helpen we je bij lokale marketingactiviteiten, bijvoorbeeld bij een opening, jubileum en een lokale actie.

 

E-Commerce

We hebben één webshop voor honderdveertig winkels. We zorgen voor een ruim online assortiment, acties, technische ontwikkelingen, Google-vindbaarheid en alles wat erbij komt kijken om een succesvolle webshop te runnen. Bij Expert staat de klant centraal. Al onze systemen zijn hierop gebaseerd, waardoor het niet uitmaakt hoe de klant koopt. Of de klant nu offline of online koopt: het is de lokale winkel die bezorgt, die vragen beantwoordt en problemen oplost. Als ondernemer word je hierbij ondersteund met een volledig geïntegreerd e-commerce systeem. Ook krijg je een lokale winkelpagina, waar je jouw lokale verhaal kunt vertellen en de mogelijkheid hebt om lokale acties te doen. We ondersteunen op het gebied van social media en nog veel meer.

 

Bekijk de webshop

 

Commerciële begeleiding

De commercieel begeleider is jouw eerste aanspreekpunt en zal regelmatig een bezoek brengen aan jouw winkel. Hij/zij kan je op allerlei vlakken ondersteunen. Bijvoorbeeld met het maken van goede analyses om samen met jou het rendement van jouw winkel te verbeteren. Maar ook op het gebied van inrichting en presentatie, assortiment, lokaal marketing- en prijsbeleid, verbouwingen, organisatie en aansturing personeel kun je op jouw commercieel begeleider rekenen. Daarnaast wordt jouw omzet- en margeontwikkeling tegen de landelijke benchmark gehouden. Op basis hiervan wordt samen met jou een commercieel plan gemaakt om jouw doelstellingen te realiseren.

 

Onderzoek & rapportage

Met gedegen onderzoek helpen we jou om je winkel te sturen. Zo krijg je onder andere inzicht in de producten die landelijk in onze branche veel verkocht worden en krijg je een beeld van de landelijke en regionale trends per productgroep. We maken rapportages van jouw winkel in vergelijking met regio en land, en we maken zichtbaar in welke gebieden de lokale marketingactiviteiten zijn vruchten afwerpen. En we laten zien hoe de omzet van producten zich op landelijk en regionaal niveau ontwikkelt. Door dit inzicht, ben je in staat om op een onderbouwde manier sturing te geven aan je winkel.

 

ICT

Voor de winkelautomatisering, het kassasysteem, maken we gebruik van VMSII. Dit systeem is volledig Expert-aangepast en op maat gemaakt. We maken onder andere gebruik van een speciale actiemodule, zodat je makkelijk overzicht kunt houden in de verschillende acties die Expert heeft afgesproken met leveranciers/distributeurs. Je hebt altijd de meest up-to-date gegevens in het systeem, doordat er gebruik wordt gemaakt van realtime data. Hierdoor worden artikelinformatie, prijzen, acties, wijzigingen, maar ook voorraadkoppelingen naar leveranciers allemaal direct doorgezet en verwerkt in het kassasysteem.

 

Inkoop & Assortiment

We zorgen voor een sterk basisassortiment dat gegarandeerd marge en doorverkoop genereert. Bij de samenstelling van dit assortiment wordt er gekeken naar een combinatie van trends, GfK marktcijfers en leveranciersinformatie, aangevuld met de input van onze ondernemers en onze eigen bedrijfsstrategie. Daarnaast krijg je de ruimte om te doen waar je goed in bent; ondernemen. Jij kent de klant in jouw omgeving het beste en jij kent de lokale concurrentie. Dit betekent dat je zelf je eigen (lokale) aanvullende assortiment bepaalt, wat het beste bij jouw doelgroep past. Ook onderhouden wij het totale artikelbestand, zowel de prijzen als de productinformatie, waarbij de wijzigingen direct naar VMSII worden verstuurd.

 

Intranet

Op ons intranet vind je alle informatie die je nodig hebt om succesvol te kunnen ondernemen. Je wordt direct op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen, acties en folders. Ook is er een webshop geïntegreerd binnen het intranet, zodat je snel en eenvoudig een bestelling kunt plaatsen voor bijvoorbeeld drukwerk, verpakkingsmaterialen en prijskaarten.

 

Voordeel van het collectief

Samen met collega-ondernemers en Expert International staan we sterker naar leveranciers en andere partijen. Wij hebben verschillende collectieve inkoopafspraken gemaakt, waar jij je voordeel mee kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan een collectieve korting met Renault bedrijfswagens, lease-afspraken, collectieve verzekeringen en energie.

Bouw mee aan onze succesformule

Ben je al jaren bedrijfsleider en wil je het nu echt eens zélf doen? Of heb je al een eigen zaak en overweeg je te gaan ondernemen met Expert? Mooi. Want we zijn naast starters, ook op zoek naar ambitieuze bedrijfsleiders en ervaren ondernemers om onze succesformule uit te breiden. Geloof je heilig in de toekomst van winkels? In de toegevoegde waarde van extreem goede service? Kun jij als geen ander de klant pleasen en ben je altijd bezig om je winkel te verbeteren? Dan zouden we wel eens een match kunnen hebben. Voor beide partijen een dikke plus: jij kunt je eigen winkel openen of versterkt je positie als lokale ondernemer en wij als landelijke succesformule.

Vraag onze brochure aan!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van ondernemen met Expert?

Vul je gegevens in en vraag de brochure aan!